Over het boek
Flaptekst
Voorwoord
prins Willem Alexander
Fragmenten
Over de auteurs
Bestellen
Contact en lezingen
 
Home
 
 
ontwerp website: Groenschrift, Wageningen
 

Flaptekst

Op 27 november 1684 koopt stadhouder prins Willem III voor 90.000 carolusguldens het oude jachtslot Het Loo. Het is het begin van de nauwe band tussen het Huis Oranje-Nassau en de Veluwe - een band die tot op de dag van vandaag bestaat. Sinds stadhouder Willem III hebben tien generaties Oranjes hun hart verpand aan Het Loo, met zijn parken, boerengehuchten, eeuwenoude bossen en uitgestrekte heidevelden, om er te galopperen, te schilderen of te jagen.

Kroondomein Het Loo vertelt het bewogen verhaal van de Oranjes en Het Loo: van de jachtpartijen van koning-stadhouder Willem III, de romantische natuurwandelingen van prins Willem V en de militaire oefencampagnes van koning Willem III, tot de Pruisische bosbouwwegen van prins Hendrik, de 'dansende' beuken van koningin Wilhelmina en het natuurvolgende bosbeheer van koningin Beatrix.

Dit boek is niet alleen een boeiende biografie van een koninklijk landgoed, maar schetst ook een verrassend portret van de Oranjes in een tot nu toe onderbelichte rol - die van landgoedeigenaar. Het boek neemt de lezer mee op een historische ontdekkingstocht door het landschap van misschien wel het meest onbekende stukje Veluwe.

Met Kroondomein Het Loo is er nu een rijk overzichtswerk over het ontstaan en het beheer van Nederlands grootste landgoed - een kroonjuweel van de Veluwe.
© Overland