Over het boek
Flaptekst
Voorwoord
prins Willem Alexander
Fragmenten
Over de auteurs
Bestellen
Contact en lezingen
 
Home
 
 
ontwerp website: Groenschrift, Wageningen
 

Over de auteurs

Hans Bleumink (rechts) en Jan Neefjes werken als zelfstandig adviseur en freelance journalist en publiceren regelmatig over landschap, cultuurhistorie, natuur en ruimtelijke ordening. Zij werken samen in bureau Overland.

Jan Neefjes (Hoorn, 1960) studeerde bodemkunde en historische geografie aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Hij geldt als kenner van de Veluwse geschiedenis. Voor de provincie Gelderland en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed deed hij er geruime tijd historisch-geografisch onderzoek. Neefjes publiceert regelmatig over cultuurhistorie en landschap en schreef als freelance journalist verschillende artikelenseries voor Trouw, onder meer over natuurbeelden en polders.

Hans Bleumink (Utrecht, 1964) studeerde tropische cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. In 1995 maakte hij de overstap naar de Nederlandse cultuurtechniek en ruimtelijke ordening. Hij publiceerde als freelance journalist ondermeer in Trouw en is redacteur voor het journalistieke vaktijdschrift Landwerk. In 2006 verscheen in Atlas het verhaal 'Vonnis in Canudos', een voorstudie voor een journalistiek reisverslag over een utopisch experiment in de binnenlanden van BraziliŽ.

Voor contact met de auteurs kunt u mailen naar boekhetloo@overland.nl.
© Overland